Eigenaresse paardenstalling vindt wiettoppen in hooiberg: ‘Hard om moeten lachen’

ROELOFARENDSVEEN - Wiettoppen die bovenin een hooischuur hangen te drogen. Het zou een scène kunnen zijn uit de televisieserie Hollands Hoop, maar voor Liselotte Zandvliet uit Roelofarendsveen was het maandagochtend werkelijkheid. In de hooischuur van boerderij Veense Hoeve waren in totaal 37 wiettoppen met tape opgehangen.

Zoals gebruikelijk was Zandvliet die ochtend vroeg bij de pensionstalling voor paarden, om de dieren buiten te zetten. 'Ik zag opeens een paal staan op een plek waar die normaal niet staat. Toen dacht ik 'dat is gek'. Toen keek ik verder en zag ik dat de afvoer van het toilet helemaal kapot was', zegt Zandvliet. Ze stuurde haar klanten een bericht met de vraag of iemand van de kapotte afvoer wist, maar niemand was daarvan op de hoogte.

Toen Zandvliet naar boven keek, zag ze slingers in de hooiberg hangen. 'Ik ben in de hooiberg geklommen en vond de wiettoppen. Het zag er echt onprofessioneel uit. Er hing een touwtje en met tape hebben ze die wiettoppen vastgemaakt. Blijkbaar was het touw te kort, dus hebben ze er ook nog wat vastgemaakt aan een houten balk.'

'Het zijn wiettoppen pap…'

Naast haar pensionstalling is Zandvliet ook werkzaam bij de politie. 'Ik heb er heel hard om moeten lachen. Mijn vader was er ook bij in de hooischuur, die zei dat ze iets van maretakken hadden opgehangen. Maar ik zei 'het zijn wiettoppen pap…'.' De politie is ingeschakeld, zij hebben de wiet meegenomen en doen eventueel nog onderzoek naar de zaak.

Zandvliet zelf vermoedt dat het werk van kinderen is geweest. 'Bij de buurman zijn zondagavond twee gastjes aan de deur geweest. Ze zouden bij opa en oma hebben gelogeerd en op de fiets vanuit Amsterdam zijn gekomen. Ze vroegen of hij een snackie had, chips bijvoorbeeld, want ze hadden honger. Ik heb het vermoeden dat zij het zijn geweest.' Daarnaast lag er in de hooischuur ook een leeg pakje chocomel.

Maatregelen

Inmiddels heeft ze maatregelen genomen op het terrein, omdat ze niet wil dat ze terugkomen. 'En ik denk dat iemand uit de hooiberg is gevallen, op die afvoer van het toilet. Dat is gevaarlijk, die hooischuur is vier meter hoog.' Over de schade aan de afvoer van het toilet is Zandvliet niet te spreken. 'Het zou leuk zijn als de daders zich melden, om dat op te lossen.'

advertentie advertentie