Elfdorpentocht op de fiets tijdens Open Monumentendag Kaag en Braassem

KAAG EN BRAASSEM - Tijdens het landelijke weekend van Open Monumentendag verzorgt Kaag en Braassem Promotie op zaterdag 10 september de Elfdorpentocht. In de elf dorpen van de gemeente zijn verschillende monumenten die dag geopend voor bezoek. De fietstocht past bij het landelijke thema Open Monumentendag: duurzaamheid.

Op de fiets leidt Kaag en Braassem Promotie de bezoekers op een duurzame manier langs de monumenten. Het is een verbindingstocht: de elf kernen van Kaag en Braassem zijn door de route met elkaar verbonden. En in elke kern is iets te zien. Beklim in Roelofarendsveen de trappen van de watertoren of in Rijnsaterwoude de klokkentoren van de Woudse Dom. Ook varend erfgoed is van de partij, liefhebbers kunnen aan boord gaan van een monumentale botter in Kaag of een skûtsje in Roelofarendsveen.

Starten kan in elk dorp

Op de route zijn dertien molens, vele kerken en monumentale woningen open voor bezoek. De organisatie raadt een bezoek aan het eiland Kaag aan. Dit dorp is koploper met tien deelnemende monumenten. Speciaal voor de tocht is (tegen betaling) gebruik te maken van een fietspont tussen Kaag en Oud Ade van 10.00 tot 16.00 uur. De Elfdorpentocht kun je in elk dorp van Kaag en Braassem starten. Bij de deelnemende monumenten ligt op 10 september een stempelkaart klaar. Wie monumenten in alle elf dorpen bezoekt en zo een volle stempelkaart heeft, ontvangt een zakje tulpenbollen.

De stempelposten zijn er alleen op zaterdag, maar ook zondag 11 september zijn diverse monumenten geopend, de fietspont van Kaag naar Oud Ade vaart zowel zaterdag als zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Kijk voor een actueel overzicht op deze website.

Lees ook: Open Monumentendag in gemeente Kaag en Braassem

advertentie advertentie