EMM’21 wacht komend seizoen uitduels buiten de regio: ‘Jammer, maar het valt wel mee’

Foto: De selectietrainers van EMM '21 voor volgend seizoen, met Jan de Koning als tweede van links - Facebook EMM '21

ROELOFARENDSVEEN - EMM '21 degradeerde afgelopen seizoen naar de derde klasse. In de finale van de nacompetitie werd verloren van FC Oudewater. Afgelopen vrijdag werd door de KNVB de competitie-indeling bekend gemaakt voor het nieuwe seizoen van het amateurvoetbal. De club uit Roelofarendsveen speelt tegen clubs uit de regio Amsterdam. Niet tegen clubs uit het Groene Hart. De club uit Roelofarendsveen speelt zelfs tegen een club uit Almere.

Pim van der Meer, vicevoorzitter van EMM '21 sprak in het Algemeen Dagblad van een schande: 'Ik weet echt niet waar de KNVB mee bezig is. We moeten de komende jaren veel investeren in ons nieuwe complex. Qua bezoekers scheelt dit ons zeker 50.000 euro aan kantineomzet, terwijl we iedere euro dus konden gebruiken - om nog maar te zwijgen over het sportieve vlak of het plezier voor onze sporters. Of je tegen een regioclub speelt of mag afreizen naar Almere zit een groot verschil in', valt te lezen in de krant.

'Wat mij betreft valt het allemaal wel mee', stelt EMM '21-trainer Jan de Koning in De Ochtendshow van Studio Kaag en Braassem. 'We hadden dit natuurlijk niet verwacht en het is jammer dat je niet tegen clubs uit de regio speelt waar je mee bekend bent. Als trainer kijk ik er dan misschien net weer iets anders tegenaan dan een bestuurslid, maar het is wat het is. Wij gaan onze huid, ook richting het noorden, ontzettend duur verkopen en ons richten op de bovenste plekken. In welke poule en tegen welke tegenstanders dat zijn, dat is mij om het even.'

Juist nieuwe uitdagingen

EMM'21 speelt nu tegen clubs waar nog niet eerder tegen gespeeld is. Volgens De Koning brengt dat juist nieuwe uitdagingen met zich mee. Ook zit de oefenmeester niet in over de reisafstand: 'ik begrijp de keuze van de KNVB wel. Wij zitten precies op het randje van twee regio's. Met uitzondering van FC Almere, rijden we overal binnen een half uur naar toe.'

Ook kijkt De Koning vol vertrouwen vooruit naar het nieuwe seizoen: 'Ik denk dat er in deze competitie ook hele mooie uitdagingen voor ons liggen. We hebben een jonge spelersgroep waar veel potentie in zit.' Op 3 augustus start de voorbereiding van EMM '21 op het nieuwe seizoen. De eerste officiële wedstrijd staat gepland voor begin september.

Lees ook: Competitie-indelingen: verre uitwedstrijden EMM ‘21 en ROAC, vijfdeklassers in één poule

Hieronder is het interview met Jan de Koning te beluisteren. De Ochtendshow wordt elke werkdag van 7.00 tot 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Alphen en Studio Kaag en Braassem.

advertentie advertentie