Emoties bij Rijnvicus na winnen prestigieuze award: ‘Deze prijs raakt me echt’

KAAG EN BRAASSEM - Rijnvicus is ervandoor gegaan met de hoofdprijs tijdens de VOAWARDS. Dat is de opvolger van de prestigieuze Onderneming van het Jaar-verkiezing van ondernemingsvereniging VOA in Alphen aan den Rijn.

De sociale werkplaats van Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop won donderdagavond in de categorie MKB XL. De Alphense bedrijven Eskens Groep en VRHL Content en Creatie waren de andere twee genomineerden.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Bij Rijnvicus (voorheen SWA) werken 2000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij werken voor Rijnvicus of worden door Rijnvicus begeleid naar passend werk. Vorig jaar zijn ongeveer 400 Rijnvicus-medewerkers aan het werk geholpen. 'Het raakt me echt dat we deze prijs krijgen', zegt de geëmotioneerde directeur Jan de Vries.

'We werken dag en nacht met al die mensen die het soms redden. Dat vergt heel veel energie en geduld. En dan lukt het ons toch. Zo gaaf om hen weer betekenis te geven met een mooie baan', aldus De Vries. Eén van zijn werknemers toont met tranen in zijn ogen trots de trofee. 'Ik vind het een eer, voor een prijs als deze doe je het allemaal.'

advertentie advertentie