‘Eten met Veenders’ blijkt groot succes

Gepubliceerd op 02 December 2019 om 16.08 uur

ROELOFARENDSVEEN – Het eerste jaar Eten met Veenders is erg succesvol verlopen. Het evenement is bedoeld om nieuwe dorpsbewoners kennis te laten maken met Roelofarendsveen. Dit gebeurd tijdens een etentje in een lokaal restaurant. Bij de eerste bijeenkomst in februari waren er nog maar 14 deelnemers, bij de laatste editie waren dit er meer dan 40.

'Ik kende het vergelijkbare initiatief meetup.com', vertelt organisator Kirsten Verdel in het radioprogramma KB Actueel, dat elke zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te horen is op Studio Kaag en Braassem. 'Daar kun je evenementen aanmaken waar iedereen zich voor aan kan melden, alleen kost dat aanmelden geld. Ik dacht toen: laat ik dat ook doen zonder aanmeldkosten.'

Het initiatief is vooral bedoeld voor nieuwkomers in het dorp. 'Het gevaar is dat het gemeenschapsgevoel, wat heel erg heerst, verwatert', zegt Verdel. 'Dus iedereen die nieuw komt moet, plat gezegd, integreren', voegt ze lachend toe.

Volgende editie

Ook volgend jaar zal het evenement gewoon doorgaan, hoewel je wel snel moet zijn met aanmelden. 'Op 23 januari zitten we in een restaurant waar maar 40 mensen in kunnen.' Die editie is al compleet volgeboekt. Op 19 februari wordt het evenement opnieuw georganiseerd, Eten met Veenders viert dan haar eerste  jubileum.

advertentie advertentie