Feestelijke opening Leimuidense Willem van der Veldenweg na reconstructie

Willem van der Veldenweg en Vriezenweg reconstructie Foto: Google Street View

LEIMUIDEN - De reconstructie van de Willem van der Veldenweg is afgerond. Donderdag 9 maart is de feestelijke opening van de weg.

Gemeente Kaag en Braassem heeft eind 2021 samen met het Hoogheemraadschap van Rijnland, Liander en Dura Vermeer Infra Regionale projecten B.V. opdracht gegeven om de reconstructie Willem van der Veldenweg in Leimuiden uit te voeren. Dura Vermeer heeft de werkzaamheden afgelopen november afgerond.

Donderdag 9 maart openen wethouder Dolf Kistemaker en dijkgraaf Bas Knapp van het Hoogheemraadschap Rijnland de gereconstrueerde Willem van der Veldenweg.

Groot onderhoud

Samen met Liander en het Hoogheemraadschap Rijnland heeft de gemeente het gecombineerde project aangepakt. Dura Vermeer pleegde groot onderhoud aan de weg. In opdracht van Liander is het laag- en middenspanningsnet vervangen. Rijnland heeft op de dijk over een lengte van achthonderd meter de kade vernieuwd en op hoogte gebracht. En een deel van de weg is gelijk ingericht als 30 km weg. Hierdoor is de weg een stuk veiliger geworden.

Naast al deze werkzaamheden is er extra wegbeheer geweest bij het gedeelte Vriezenweg, tussen de Willem van der Veldenweg en de Rotonde N207. 'Al met al een enorme onderneming met een mooi eindresultaat', blikt de gemeente terug op het project.

advertentie advertentie