Femke Heemskerk plaatst zich voor achtste keer voor WK zwemmen

Femke Heemskerk Foto: Omroep West

ROELOFARENDSVEEN - Op de Golden Tour Meeting Open Mediterranee in Marseille (Frankrijk) heeft Femke Heemskerk uit Roelofarendsveen dit weekend twee limieten gezwommen voor de wereldkampioenschappen in juli, in het Zuid-Koreaanse Gwangju.

Heemskerk klokte zaterdag 53,72 (in de series 53,58) en was ruimschoots sneller dan de 54,15 die nodig was op de 100 meter vrije slag. De 53,72 leverde Heemskerk ook het goud op in de finale.

Zondag zwom Heemskerk exact de limiettijd in de finale van de 50 meter vrije slag, die Heemskerk ook direct won: 24,73.

'Mensen denken dat het een formaliteit voor me is'

'Het was niet verrassend, maar je moet het altijd nog wel doen. Ik ben blij dat het nu al gelukt is', blikt Heemskerk terug op het weekend waarin ze twee WK-limieten zwom. 'Mensen denken dat het een formaliteit voor me is, maar je moet het wel altijd nog even doen. Over twee weken is de Swim Cup in Den Haag en een week later in Eindhoven. Daar ga ik nu naar toewerken.'

Op de 200 meter vrije slag, die Heemskerk won in 1.57,54, kwam de 31-jarige Veense tekort op de limiet van 1.57,12. 'In september was mijn laatste wedstrijd op de lange baan en als je dan twee keer onder de WK-limiet zwemt is dat prima', aldus Heemskerk, die zich komende zomer voor de achtste keer mag melden op een WK langebaan zwemmen.

advertentie advertentie