Femke Heemskerk plant ‘eigen’ boom op Noordplein in Roelofarendsveen

Femke Heemskerk en wethouder Dolf Kistemaker planten boom Foto: Aad Hogenboom
Femke Heemskerk boom voorbereidingen Foto: De buitendienst treft de voorbereidingen voor het planten van de boom. (Foto: Aad Hogenboom)

KAAG EN BRAASSEM - Stichting Blauwe Zone Kaag en Braassem hield van oktober tot en met januari Talkshows on Tour met sporthelden uit de gemeente. Eén van de genodigden was zwemster Femke Heemskerk. Dinsdag plantte zij een boom in Roelofarendsveen als eerbetoon aan haar en haar imposante carrière.

Stichting Blauwe Zone Kaag en Braassem organiseerde de talkshows met lokale sporthelden om inwoners te inspireren. De (ex)topsporters vertelden over wat zij aten om topsport te bedrijven, door wie en wat zij zich lieten inspireren en waar zij steun aan ontleenden. Ofwel, wat is er allemaal nodig om zover te komen?

'Als bedankje voor hun belangeloze inzet voor de gemeenschap en als eerbetoon aan de sporters krijgen zij een boom van de gemeente', legt Jose Hoogeveen van Stichting Blauwe Zone uit. 'De boom staat tevens symbool voor het initiatief van Stichting Blauwe Zone Kaag en Braassem om de verschillende kernen met elkaar te verbinden via groenstroken en parken om een gezond milieu en een uitnodiging tot beweging te creëren.'

Naambordje

Hoogeveen laat verder weten dat er een bordje ontworpen om bij de bomen te plaatsen. 'Iedere sporter die in de talkshow is geweest, krijgt een boom met een bordje in zijn eigen woon- of geboortekern van Kaag en Braassem. 

Dinsdag plantte zwemster Femke Heemskerk, die in haar imposante carrière Olympische medailles won en ook op Europese en Wereldkampioenschappen diverse medailles won, een boom op het Noordplein in Roelofarendsveen. Zij kreeg hulp van wethouder Dolf Kistemaker en medewerkers van de buitendienst van de gemeente. Ook het gehele college van Kaag en Braassem was getuige van de aanplant van de boom als eerbetoon aan Heemskerk.

advertentie advertentie