Femke Heemskerk tweede bij eerste post-corona zwemwedstrijd

Foto: Topsport Community

ROELOFARENDSVEEN - Femke Heemskerk heeft woensdag de tweede tijd gezwommen in de finale op de 100 meter vrije slag bij de Long Course Challenge in Hengelo. De Roelofarendsveense klokte 54,58 op het koninginnenummer. Ranomi Kromowidjojo won in 54,05.

'Het leek wel alsof ik in de stroop lag', reageert Heemskerk in AD Sportwereld. 'Om eerlijk te zijn had ik me er wel wat meer van voorgesteld. Daar moeten we even naar kijken. Ik had het gevoel dat het niet liep en dat ik hard moest werken. Maar aan de andere kant is niet de bedoeling dat ik nu al de beste tijden zwem.'

De driedaagse zwemwedstrijd in Overijssel is de eerste wedstrijd sinds het coronavirus in maart de sportwereld platlegde. Komende vrijdag komt Heemskerk in actie op de 50 meter vrij.

Olympische Spelen

De nationale zwemtop werkt toe naar het olympisch kwalificatie toernooi dat in december in Rotterdam moet plaatshebben. 'Ik wil gewoon nog heel graag in een olympische finale staan en daar dan van genieten. Ik weet waar ik het voor doe', aldus Heemskerk (32) die in 2021 voor de vierde keer wil deelnemen aan een Olympische Spelen.

advertentie advertentie