Fête de la Nature op het Land van Ons in Oud Ade

Vrouw Venne koeien in de mist Foto: Land van Ons

OUD ADE – Het Land van Ons in de Vrouwe Vennepolder viert zondag 4 september het Fête de la Nature. Bezoek de biologische boerderij, ga op slootjessafari en zie hoe de eerste telers aan het werk zijn.

Tijdens de open dag kunnen bezoekers zien hoe burgercoöperatie Land van Ons in samenwerking met Rijksuniversiteit Leiden de biodiversiteit wil verbeteren, de bodemdaling wil verminderen en van de Vrouwe Vennepolder aan aantrekkelijker gebied wil maken.

Veel te doen

Het perceel, te vinden aan de Leidseweg 3 in Oud Ade, is van 11.00 tot 16.00 uur te verkennen. Er is een tocht uitgezet die langs informatieposten gaat waar kenners vertellen over waar Land van Ons voor staat. Ook is de biologische boerderij van boer Jan te bezoeken, er is deel te nemen aan een slootjessafari, er zijn onderzoekjes te doen in het kader van burgerwetenschap. Studenten van Rijksuniversiteit Leiden vertellen over hun onderzoek en doen ter plekke een grondboring. Er is te zien hoe de eerste telers bezig zijn en er is een marktkraam ingericht met producten van Land van Ons.

Parkeerplaatsen zijn er niet veel, op de fiets komen is aan te raden. Het Land van Ons bestaat uit een hobbelig terrein en is niet fijn voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelgebruikers. Honden kunnen niet mee, er lopen schapen rond.

advertentie advertentie