Fietsmaatjes zoekt fietsvrijwilligers voor gasten in Roelofarendsveen

ROELOFARENDSVEEN - Voor het nieuwe fietsseizoen is Fietsmaatjes Kaag en Braassem op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor Roelofarendsveen.

'Op dit moment staan er maar liefst negentien gasten op de wachtlijst', laat Elly van Kampen weten. 'Wie wil er nog extra fietsen of wie weet nog een nieuwe vrijwilliger? Het zou leuk zijn als we veel gasten een fietsuitje kunnen geven.'

Fietsmaatjes Kaag en Braassem is voor mensen die graag fietsen, maar dit door omstandigheden niet meer zelfstandig kunnen of willen. Samen met een vrijwilliger kunnen zij genieten van de omgeving. Daarbij kunnen vrijwilligers met gasten tochtjes maken. Voor deze laatste groep zoekt Fietsmaatjes nieuwe vrijwilligers.

Naar beschikbaarheid

'Afhankelijk van uw beschikbare tijd kunt u zich aanmelden voor bijvoorbeeld een ochtend per week of per maand', is te lezen op de website van Fietsmaatjes Kaag en Braassem. 'Voordat met het fietsen gestart wordt, worden één of meer proefritten gemaakt met de duofiets, onder leiding van de coördinator. De vrijwilliger neemt dan plaats op zowel de bestuurdersstoel als de passagiersstoel, om te ervaren hoe het is om te fietsen op de duofiets als bestuurder, maar ook als gast.

Geïnteresseerd in dit vrijwilligerswerk, neem contact op met Fietsmaatjes Kaag en Braassem.

advertentie advertentie