Fietstocht van Oud Ade naar Bhutan voor ‘studiereis’ over duurzaamheid

OUD ADE - Guido van Enckevort is bezig aan een monstertocht van Oud Ade naar Bhutan, het land dat ligt ingeklemd tussen India en China. Op zijn fiets Ziggy legt hij duizenden kilometers af, om het land te bezoeken als een soort studiereis. In het radioprogramma KB Actueel van Studio Kaag en Braassem vertelt Van Enckevort regelmatig over zijn fietstocht.

Van Enckevort was adviseur bij de gemeente Kaag en Braassem op het gebied van duurzaamheid. 'Omdat Bhutan daar op een bepaalde manier reeds verder mee is dan Nederland, wil ik het land bezoeken als een soort van studiereis', legde hij uit voordat hij begon aan zijn imposante fietstocht.

In Bhutan zou hij graag willen horen en leren hoe duurzaamheid in het land, en de cultuur en het onderwijs aldaar, is verankerd. Naast dat hij regelmatig te horen is in het radioprogramma KB Actueel, houdt hij via zijn website en Instagram-account mensen op de hoogte van zijn reis.

Beluister hieronder een interview met Guido van Enckevort uit het radioprogramma KB Actueel van zaterdag 16 april. KB Actueel wordt iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur uitgezonden op de radio bij Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie