Financiële injectie voor Studio Alphen en Studio Kaag en Braassem

Studio Kaag en Braassem Foto: Studio Kaag en Braassem

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek maakte vrijdag bekend dat Studio Kaag en Braassem en Studio Alphen gezamenlijk een subsidie van 250.000 euro ontvangen in het kader van 'Professionalisering Lokale Publieke Media-instellingen'. Het bedrag is bedoeld voor verdere professionalisering en samenwerking richting de vorming van één streekomroep.

De 230 lokale omroepen in Nederland moeten samen gaan werken en in 2025 verder als 80 streekomroepen. Het is de bedoeling dat de streekomroep in onze regio gemeente Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop bedient. De subsidieregeling maakt onderdeel uit van een breder en meerjarig investeringsprogramma van het kabinet en is in het leven geroepen ter voorbereiding op de aankomende stelselwijziging.

Compleet lokaal nieuwsaanbod

De voorzitter van Studio Kaag en Braassem Barry Verdel is ontzettend blij met de financiële injectie: 'Voor Kaag en Braassem betekent dit vooral dat we op een gezonde manier journalistiek kunnen gaan bedrijven. Dankzij deze middelen hebben we beschikking over meer capaciteit. Dat geeft ons de mogelijkheid om meer verdieping in onze artikelen aan te brengen en een compleet lokaal nieuwsaanbod te verzorgen.'

Het geld mag besteed worden aan redactionele inzet om journalistieke content voor het gehele gebied van de streekomroep te maken, een kwartiermaker om de samenwerking met Nieuwkoop te concretiseren en een stationmanager, voor de niet-redactionele zaken. 

advertentie advertentie