Gepubliceerd op 18 Maart 2020 om 11.48 uur

Geen eindtoets voor groep 8 in basisonderwijs

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Er komt dit schooljaar geen eindtoets voor leerlingen van groep 8 in het basisonderwijs. Dat heeft minister Arie Slob besloten na overleg met de onderwijssector.

Leerlingen van groep 8 hebben ind e afgelopen weken al van de leraar een schooladvies voor de middelbare school gekregen. Dat advies is gebaseerd op een breed beeld van de ontwikkeling van de kinderen over de afgelopen jaren. Het advies van lerearen is altijd leidend en zal nu ook bepalen in welke stroming kinderen instappen op de middelbare school.

'We vragen op dit moment heel veel van het onderwijspersoneel. Ik heb erg veel bewondering voor al die leraren en schoolleiders die zich met al hun creativiteit inzetten voor onderwijs aan kinderen die thuis zitten. Dat heeft nu prioriteit voor scholen. Ik vraag hier ieders begrip voor', zegt minister Slob.

Op de middelbare school zal in het nieuwe schooljaar goed gekeken worden of kinderen op de juiste plek zitten. Daar zal minister Slob nadere afspraken over maken met het voortgezet onderwijs.

advertentie
 
advertentie