Geloof, wanhoop en liefde met Debby Petter

ROELOFARENDSVEEN - Debby Petter vertelt zaterdag 19 november in haar voorstelling 'Niet te geloven' een luchtige monoloog op het WIJ Presenteert podium in Poco Más.

Stewardess Sabine groeit op in een sekte waar God alles wat leuk is, verboden heeft. Vanaf haar zestiende wist ze dat ze weg wilde uit het beklemmende milieu, maar dat lukt haar pas jaren later, als ze zelf moeder is. Ze vlucht en neemt alleen haar zoon mee. Daarna breekt iedereen met haar.

Over geloof en ongeloof

'Niet te geloven' is een intense voorstelling over geloof. Maar ook over de wereld zonder enig geloof; hoe vrij ben je daar eigenlijk? Zit niet iedereen een beetje ingesnoerd? Is ieder gezin niet ook een kleine sekte? Wat zijn de regels op je werk? Snakken we indirect niet allemaal naar discipline en beperkingen? En hoe vrolijk mag je over dit soort zaken praten?

Luchtig beklemmend

Debby Petter schreef samen met haar man Youp van ’t Hek de teksten voor de voorstelling. Het verhaal over geloof, wanhoop en liefde vertelt zij vol humor. En of je er wijzer uitkomt? Nee. Integendeel. Maar een ding weet ze zeker: God heeft het zo niet gewild.

Kaarten zijn verkrijgbaar via WIJ Presenteert.

advertentie advertentie