Werk aan geluidsabsorberende schermen langs HSL in Nieuwe Wetering

Foto: ProRail

NIEUWE WETERING - De geluidsschermen langs de westzijde van de hogesnelheidslijn (HSL) in Nieuwe Wetering worden geluidsabsorberend gemaakt. De transparante panelen worden vervangen door geluidsabsorberende panelen. De werkzaamheden zijn halverwege januari gestart en zijn naar verwachting op 6 mei klaar.

De panelen worden ’s nachts tussen 23.30 en 07.00 uur geplaatst. Er rijden dan geen treinen en kan de spanning van de bovenleiding gehaald worden. Er wordt gewerkt van zondag- tot en met donderdagnacht. De werkzaamheden vinden plaats tussen het Viaductpad en de Molendijk.

De Oostveenweg wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten voor verkeer, om veilig te kunnen werken met een hijskraan. Verkeer wordt omgeleid via de Achterweg en de Regenboogweg. Overdag is de Oostveenweg gewoon toegankelijk voor het verkeer.

Hoogmade en Rijpwetering

Ook bij Hoogmade en Rijpwetering zullen werkzaamheden aan de geluidsschermen plaatsvinden. De werkzaamheden bij Hoogmade staan gepland in november en december van dit jaar. De planning voor de werkzaamheden in Rijpwetering is nog niet bekend.

advertentie advertentie