Gemeente is akkoord: Woubrugge krijgt mogelijk weer een bibiliotheek

Foto: jarmoluk

WOUBRUGGE - Woubrugge gaat weer een bibliotheek krijgen. Althans, dat is de bedoeling. De voorwaarde is wel dat er een geschikte locatie en voldoende vrijwilligers kunnen worden gevonden, zo besloot de gemeente Kaag en Braassem.

Het gemeentebestuur stelde afgelopen week de gemeenteraad voor de bibliotheken in Roelofarendsveen en Leimuiden voort te zetten en een nieuwe bieb te openen in Woubrugge, zo is te lezen op de website van de gemeente. Op maandag 4 december zal de gemeenteraad erover gaan praten. Het idee is dat de bibliotheek negen uur per week open gaat, net zoveel als in Leimuiden. De gemeente Kaag en Braassem stelt voor de eenmalige inrichtingskosten 100.000 euro ter beschikking en voor de jaarlijkse kosten 30.000 euro.

Vrijwilligers zoeken

De bibiliotheek van Woubrugge werd in 2021 gesloten. Sindsdien pleit de dorpsraad al voor een terugkeer ervan. Zij geven bij het Leidsch Dagblad aan dat het een belangrijke plek is voor mensen om elkaar te ontmoeten, naast het lezen van boeken. De dorpsraad heeft bij de gemeente ook aangegeven bereid te zijn vrijwilligers te zoeken. Zij wijzen een ruimte bij sportcafé Die Twee aan als mogelijke locatie voor de bibliotheek.

advertentie advertentie