Gemeente Kaag en Braassem deelt weer gratis compost uit

KAAG EN BRAASSEM - Ook dit jaar houdt gemeente Kaag en Braassem de compostactie. Inwoners kunnen een paar scheppen gratis compost afhalen bij het afvalbrengstation Veenderveld in Roelofarendsveen.

De compost is af te halen op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 maart. Inwoners van Kaag en Braassem krijgen dit aangeboden als bedankje voor het gescheiden inleveren van gft-afval. Van dit afval wordt onder andere compost gemaakt.

Het afvalbrengstation aan het Veenderveld 53 in Roelofarendsveen is open op donderdag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.30 uur en op zaterdag van 8.00 tot 12.30 uur. Neem voor de compost een eigen emmer of zak mee. Een aanhangwagen volscheppen is niet toegestaan. De actie geldt alleen voor inwoners van gemeente Kaag en Braassem, niet voor zelfstandige ondernemers. Op is op.

Compost

Compost is een meststof die op natuurlijke wijze wordt gemaakt van organisch afval. Door het apart inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval (gft) is het mogelijk dit afval te recyclen. Zo hoeft minder afval gestort of verbrand te worden en kan het opnieuw als compost worden gebruikt.

advertentie advertentie