Gemeente Kaag en Braassem doneert 1 euro per inwoner aan slachtoffers aardbeving

Foto: Google Street View

KAAG EN BRAASSEM - Turkije en Syrië zijn recent zwaar getroffen door meerdere aardbevingen. Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Kaag en Braassem heeft besloten te hulp te schieten en doneert per inwoner 1 euro aan Giro555.

De schaal van verwoesting en het aantal dodelijke slachtoffers is enorm. Bewoners zitten zonder water, stroom en voedsel in een zeer strenge winter. En dat in een gebied waar ook miljoenen vluchtelingen worden opgevangen in vluchtelingenkampen aan beide kanten van de grens.

Ook in Kaag en Braassem wonen mensen die familie of bekenden in het rampgebied hebben. Het leed is voor velen voelbaar dichtbij. Er is veel hulp nodig. Daarom heeft het college besloten om 1 euro per inwoner te doneren aan Giro555. Dat komt neer op een bedrag van 28.606 euro.

Veel lokale acties

'Met veel gemeenten samen kunnen we bijdragen aan de toekomst van de inwoners van de getroffen landen', bericht de gemeente. 'We zien dat er daarnaast lokaal al mooie acties op gang zijn. Mooi om dat gevoel van steun met elkaar te ervaren.'

advertentie advertentie