Gemeente Kaag en Braassem ontvangt dementievriendelijke sticker

Foto: Google Street View

KAAG EN BRAASSEM - De gemeente Kaag en Braassem is sinds dit weekend officieel dementievriendelijk. Zaterdag werd de dementievriendelijke sticker van Samen dementievriendelijk uitgereikt tijdens een dansmiddag voor mensen met alzheimer. 'Dit is heel belangrijk', zegt Aleid van der Meer van werkgroep dementie Kaag en Braassem.

De sticker wordt uitgereikt aan organisaties waarvan de medewerkers een training hebben doorlopen. 'Het college is getraind', vertelt Van der Meer in het radioprogramma KB Actueel, dat op zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur wordt uitgezonden op Studio Kaag en Braassem. 'Ook de medewerkers aan de balie en beleidsmedewerkers hebben training gehad.' Tegelijkertijd is de website van de gemeente dementievriendelijk gemaakt en is de toegang van gemeentehuizen aangepast.

Volgens Van der Meer is een deel van de doelstelling van werkgroep dementie Kaag en Braassem nu bereikt, maar moet er ook nog veel gebeuren. 'Wij hopen op een sneeuwbaleffect', laat ze weten. 'De volgende stap is dat bijvoorbeeld winkeliers ook aanpassingen gaan maken voor mensen met alzheimer.'

advertentie advertentie