Gepubliceerd op 16 Maart 2020 om 14.18 uur

Gemeente Kaag en Braassem waarschuwt voor nepbrief over voedselpakketten

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - De gemeente Kaag en Braassem waarschuwt inwoners maandag voor een nepbrief die is verspreid. In de brief, die van de gemeente af lijkt te komen, wordt opgeroepen om contant geld in een envelop te stoppen voor voedselpakketten.

In de brief staat beschreven dat inwoners van de gemeente de envelop met geld aan hun voordeur dienen te hangen, wanneer zij voedselpakketten willen ontvangen. Voor alle duidelijkheid: de brief is niet van de gemeente Kaag en Braassem. 'Er is hier sprake van oplichting. Wees gewaarschuwd', meldt de gemeente Kaag en Braassem.

Mensen reageren verontwaardigd en boos op de nepbrief. 'Mensen maken misbruik van de hele sitautie. Geen woorden voor', schrijft iemand. ''Wat een nare mensen heb je toch, vreselijk', reageert een ander. Op de website van de gemeente Kaag en Braassem is een overzicht te vinden van alle officiële mededelingen vanuit de gemeente over het coronavirus.

Collecte

Elders in Nederland worden meldingen gemaakt van oplichters die zich voordoen als collectanten, die geld inzamelen in verband met het coronavirus. De politie roept burgers op om ook hier alert op te zijn.advertentie
 
advertentie