Gemeente Kaag en Braassem zoekt nog Klimaatburgemeester

KAAG EN BRAASSEM - De Nationale Klimaatweek start 31 oktober. Inmiddels hebben 110 Nederlanders zich aangemeld als Klimaatburgemeester. Voor de gemeente Kaag en Braassem zoekt de organisatie nog een Klimaatburgemeester.

'Vind jij dat we met elkaar - burgers, bedrijven en de overheid - de strijd moeten aangaan tegen klimaatverandering? Ben jij iemand die al stappen heeft gezet om klimaatbewuster te leven, wonen, eten, consumeren of reizen; en draag je dit ook graag uit? Meld je dan aan!', klinkt de oproep. 'Door jouw verhaal te delen, inspireer jij anderen ook duurzamer te leven. Naast Klimaatburgemeesters zoeken we bedrijven en organisaties die zich aansluiten als Klimaatsupporter.'

Inspirerend

De tweede Nationale Klimaatweek, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, is van 31 oktober tot en met 6 november. In die week vraagt het ministerie, net als tijdens de eerste editie in 2021, aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatverbeteringen in de samenleving. Vorig jaar tijdens de NKW zetten 142 Klimaatburgemeesters zich in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat. Zij  inspireerden Nederland om bewuster om te gaan met het klimaat.

Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal - hoe hij zijn CO2-uitstoot weet te verminderen - in het eigen netwerk. En organiseert een activiteit op één van de dagen in de Nationale Klimaatweek in de eigen gemeente, wijk of buurt om bewoners en omgeving in beweging te krijgen. Opgeven als Klimaatburgemeester voor gemeente Kaag en Braassem kan via deze link. De Nationale Klimaatweek organisatie bekijkt hoe de activiteit gedeeld kan worden via de (lokale) media. En de Klimaatburgemeester kan in gesprek met de echte burgemeester over wat er nog moet gebeuren om gemeente Kaag en Braassem de klimaatdoelen te halen.

Bedrijven

Organisaties - Klimaatsupporters - in Kaag en Braassem en omgeving die zich inzetten voor het klimaat kunnen laten zien wat ze doen en anderen inspireren. Van scholen tot mkb en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties. Ook Klimaatsupporters kunnen zich aanmelden via www.nkw2022.nl.

advertentie advertentie