Gemeente onderzoekt plan voor hotel naast voormalig Rabobank-pand aan de A4

Foto: Google Street View

ROELOFARENDSVEEN - Komt er een hotel langs de A4 bij Roelofarendsveen? Die vraag ligt voor bij het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem. De Rabobank, eigenaar van het opvallende en inmiddels leegstaande kantoor langs de snelweg, heeft de gemeente gevraagd of er behoefte aan is. Dat schreef het AD maandag.

Het college van burgemeester en wethouders willen het plan niet direct afschieten. Wel moet worden aangetoond dat er behoefte is aan zo'n hotel en dat de nieuwbouw niet hoger wordt dan het voormalige Rabobank-regiokantoor. Daarnaast mogen er geen extra parkeerplaatsen worden gemaakt en moet provincie Zuid-Holland instemmen met het plan.

Het huidige kantoorpand zou moeten worden omgebouwd tot restaurant en vergaderzalen. Het hotel zou daar dan naast worden gebouwd. Er zouden zich al meerdere kandidaten hebben gemeld om eigenaar te worden van het hotel. 

Vluchtelingen

Het pand is enige tijd gebruikt voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Zij zijn later ondergebracht in Leimuiden, zodat de Rabobank als eigenaar van het gebouw op zoek kon gaan naar een koper. 

Volgende week staat het onderwerp op de agenda van de raadsvergadering van de gemeente.

Lees ook: Vertraagde verhuizing voor vluchtelingen uit Oekraïne.

advertentie advertentie