Gemeente trapt op de rem: beperking op grote evenementen in Roelofarendsveen

Foto: Google Maps

ROELOFARENDSVEEN - De gemeente gaat het aantal grote evenementen in Roelofarendsveen beperken. Dat staat in het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente. Het gaat om twee locaties: het parkeerterrein aan de Noordhoek en het terrein bij het Sportpad. 

De gemeente schrijft in het evenementenbeleid dat de Noordhoek 'zich heeft ontwikkeld tot een gewillige evenementenlocatie'. Reden voor de gemeente om aan de rem te trekken. Op de Noordhoek mogen daarom vanaf nu nog maar twee grotere evenementen per jaar worden georganiseerd, die niet langer duren dan twee dagen. Zo moet er ruimte blijven om te parkeren, het is er druk met verkeer en er wonen veel mensen rondom het terrein.

Ook op het Sportpad - waar het grote parkeerterrein in trek is als evenementenlocatie - komt een beperking op het aantal grote evenementen. Drie is genoeg volgens de gemeente, met een duur van maximaal vier dagen. 

Tent- en schuurfeesten

De gemeente heeft ook regels opgesteld voor tent- en schuurfeesten. Na 01.30 uur mogen er geen nieuwe bezoekers meer naar binnen en om 02.30 uur moet worden gestapt met het schenken van alcohol. Om 04.00 uur moeten alle bezoekers weg zijn.

Verder wil de gemeente dat organisatoren van evenementen bij omwonenden duidelijk maken bij wie ze terecht kunnen als ze klachten hebben over het evenement.

Lees ook: Koningsdag 2024 in Kaag en Braassem: van voetgolf tot bungeeroeien.

advertentie advertentie