Gemeente trekt portemonnee om vrijwilligersorganisaties door coronacrisis te helpen

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Een maximaal bedrag van 166.000 euro wordt beschikbaar gesteld door de gemeente Kaag en Braassem om de coronagevolgen bij vrijwilligersorganisaties op te vangen. Organisaties kunnen tot 15 april een aanvraag indienen.

Vanuit het Rijk zijn verschillende financiële regelingen opgesteld waar vrijwilligersorganisaties gebruik van kunnen maken. Volgens de gemeente blijkt het in de praktijk dat sommige organisaties buiten deze regelingen vallen, of dat de ondersteuning niet voldoende is. 'In de afgelopen periode hebben diverse partijen uit Kaag en Braassem contact gezocht met de gemeente met een ondersteuningsvraag', meldt de gemeente Kaag en Braassem.

Het college van burgemeester en wethouders heeft daarop besloten om deze gemeentelijke regeling in te stellen. Als er vanuit verschillende aanvragers meer wordt aangevraagd dan het maximum van 166.000 euro, dan wordt het bedrag naar rato verdeeld onder de toegekende aanvragen.

Geld uit steunpakketten

De regeling wordt bekostigd vanuit een drietal steunpakketten van het Rijk die de gemeente ontvangt, om de extra kosten en gemiste opbrengsten van de gemeente tijdens de coronacrisis op te vangen.

advertentie advertentie