Gemeente verkoopt jachthaven ‘t Venegat aan nieuw op te richten vereniging

RIJNSATERWOUDE - Een nieuw te vormen vereniging gaat Jachthaven 't Venegat in Rijnsaterwoude kopen van de gemeente Kaag en Braassem. Het plan, dat door betrokken bewoners, de dorpsraad en Stichting Jachthaven 't Venegat is geschreven, kan rekenen op steun van het college van burgemeester en wethouders.

Met het oprichten van een vereniging blijven inwoners van Rijnsaterwoude betrokken en houden zij invloed op de recreatieve voorzieningen. 'De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging', meldt de gemeente.

De jachthaven moet openbaar blijven en toegankelijk voor maatschappelijk gebruik. 'Daarnaast gaat de jachthaven onderdak bieden aan de Zeeverkenners uit Leimuiden.' Het zwemstrandje bij de jachthaven maakt onderdeel uit van de gehele verkoop.

'Vóór en dóór het dorp'

Stichting Jachthaven 't Venegat is blij met het besluit van het college van burgemeester en wethouders. 'We hebben gezamenlijk in het dorp gewerkt aan dit plan en willen dit ook vóór en dóór het dorp gaan uitvoeren', meldt de stichting. 'Met veel energie gaan we na ongeveer drie jaar werken aan het plan en de onderhandelingen ons inzetten om al dit moois ook echt te gaan realiseren.'

advertentie advertentie