Gemeentehuis Nieuwkoop beklad wegens mogelijke komst azc tussen Kaag en Braassem en Nieuwkoop

Foto: Gemeente Nieuwkoop

NIEUWVEEN - In Nieuwveen is afgelopen nacht het gemeentehuis van de gemeente Nieuwkoop beklad. De teksten waren gericht tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum tussen Kaag en Braassem en Nieuwkoop in. De gemeenteraad van Nieuwkoop neemt vanavond een besluit of er samen met Kaag en Braassem naar een gezamenlijke locatie voor een azc wordt gezocht.

Het gemeentehuis was beklad met teksten als 'NIEUWKOOP IS VOL. TEGEN HET AZC'. Toeval is het niet, want donderdagavond wordt de komst van het mogelijke asielzoekerscentrum besproken. Er zal dan een knoop worden doorgehakt of samen met de gemeente Kaag en Braassem naar een geschikte locatie wordt gezocht.

Tegenover het Algemeen Dagblad zegt een woordvoerder van de gemeente Nieuwkoop dat de teksten inmiddels zijn verwijderd. Voor de raadsvergadering van donderdagavond worden geen extra maatregelen genomen. 

Gemeente zag het niet aankomen

In Kaag en Braassem verloopt de discussie gemoedelijk. Afgelopen maandag werd daar de motie om samen naar een locatie te zoeken juist aangenomen. In Nieuwkoop ligt dit dus gevoeliger. Tegenover het AD zegt de gemeente dat zij dit niet aan zagen komen, omdat ze niet het beeld hadden dat er zoveel weerstand was onder de mensen. 

Lees ook: Gemeenteraad wil azc met Nieuwkoop: locatie voor de zomer bepaald.

advertentie advertentie