Gemeenteraad Kaag en Braassem voorgelicht over ondermijning

Gepubliceerd op 29 November 2019 om 14.08 uur

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM – De gemeenteraad is vorige week met de neus op de feiten van ondermijning gedrukt. Dat zegt politiekvolger Henk van Tol. Naar aanleiding van een voorlichtingsavond zal de raad de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aanpassen.

'Ondermijning is een containerbegrip voor bijvoorbeeld witwassen, hennepteelt, mensenhandel en drugs', legt Van Tol uit in het radioprogramma KB Actueel dat elke zaterdag tussen 12.00 en 14.00 te horen is op Studio Kaag en Braassem. 'En als je denkt dat dit in Kaag en Braassem niet voor komt, dan heb je het mis.' Echter, stelt Van Tol, kan de gemeente nu nog niet altijd optreden tegen ondermijning. 'Als je nu iets doet wat niet verboden is, maar wat ook niet is toegestaan, kun je dat op grond van een APV niet handhaven', zegt hij.

Van Tol stelt dat de APV op een aantal plaatsen aangepast wordt, zodat de gemeente beter kan optreden. 'Je zit hier in een landelijk gebied, dus een boer die een schuur over heeft kan dit gemakkelijk verhuren. Dan kan er ineens een wietkwekerij inzitten', zegt de politiekvolger. 'Ook zijn hier makkelijke ontsluitingswegen, waardoor je makkelijk weg kunt komen. Wij zijn dus een aantrekkelijk gebied voor dit soort praktijken.'

advertentie advertentie