Gezinnen leren in moestuinworkshop alles over moestuinieren

ROELOFARENDSVEEN - Stichting Blauwe Zone verzorgt samen met Moestuinschool Amsterdam twee moestuinworkshops in Roelofarendsveen voor gezinnen.

'Je leert tijdens de workshop wat een plantje nodig heeft om te groeien, hoe je je eigen moestuin begint en er een succes van maakt', kondigt Blauwe Zone de workshop aan.

De workshop begint met een wandeling door de Veense volksmoestuin. 'We kijken samen naar de tuin en verzamelen vragen over moestuinieren. Vervolgens gaan we theorie combineren met leuke activiteiten voor alle leeftijden. We maken zaadbommetjes, spelen het plantenfamilie kwartetspel, raden zaden en beantwoorden vragen. Aan het einde van de workshops heeft iedereen genoeg kennis en een mooi begin voor een eigen moestuin.' Daarnaast maken de gezinnen een eigen kweekbakje voor thuis om de zaadjes direct te laten groeien.

Praktisch

De workshop is zaterdag 25 maart te volgen bij De Veense Bukker en zaterdag 22 april bij Kwekerij Ekologisch Roelofarendsveen. De prijs is 15 euro per gezin, de workshop is van 14.00 tot 16.00 uur. Aliet Rogaar van Moestuinschool Amsterdam verzorgt de workshops. Aanmelden kan op de website van De Blauwe Zone.

advertentie advertentie