Gezochte ‘bankhelpdeskfraudeur’ meldt zich bij politie

UPDATE: Verdachte in zaak bankhelpdeskfraude nog steeds spoorloos, andere man onterecht in beeld


ROELOFARENDSVEEN - Een van de mannen naar wie de politie op zoek was voor het oplichten van onder meer een 65-jarige man uit Roelofarendsveen, heeft zich bij de politie gemeld. Hij heeft niets met de zaak te maken en dat bevestigt de politie ook.

In het televisieprogramma Team West van Omroep West werden dinsdag beelden vertoond van de mannen. 'Eén van deze mannen blijkt helaas onterecht in beeld te zijn gebracht en heeft zich bij de politie gemeld', meldt Omroep West. 'Er is in deze zaak vermoedelijk iets misgegaan bij het aanleveren van de bewakingsbeelden van de bank naar de politie.'

Naar de andere man, die verdachte is in de zaak, is de politie nog steeds op zoek.

Telefonische babbeltruc

De Veender was half september slachtoffer geworden van een telefonische babbeltruc. De politie spreekt van zogeheten bankhelpdeskfraude, waarbij het slachtoffer is gebeld door een zogenaamde medewerkster van de bank met het verzoek om geld over te maken naar een veilige rekening.

De man maakte vervolgens 5000 euro over naar deze rekening. Kort daarna werd er geld van deze rekening opgenomen bij een geldautomaat in Zoetermeer.

Lees ook: Inwoner Roelofarendsveen (65) slachtoffer van bankhelpdeskfraude

advertentie advertentie