GGD meldt minder nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem

Foto: Mike Mourits

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - GGD Hollands Midden heeft vorige week 777 positieve tests geregistreerd onder inwoners van de gemeente Kaag en Braassem. Dat zijn veel minder nieuwe besmettingen dan in de week ervoor, toen de GGD 1036 positieve tests meldde.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen viel een week geleden hoog uit, mede door eerdere storingen bij het RIVM. Door die storingen was het overzicht van de wekelijkse coronacijfers in week 3 niet compleet. In week 4 heeft het RIVM die gegevens alsnog ingevoerd, bovenop de actuele cijfers van die week. Daardoor leek de stijging in die week hoger dan het in werkelijkheid was.

Bij de GGD zijn afgelopen week twee nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. In de drie weken ervoor werden geen nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd. In de afgelopen vier weken zijn geen nieuwe sterfgevallen gemeld.

Regio Hollands Midden

In de gehele regio Hollands Midden werden afgelopen week 22.829 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat zijn er minder dan in de week ervoor, toen 29.174 nieuwe positieve tests werden gemeld. Ook hier was het effect van storingen bij het RIVM zichtbaar.

Afgelopen week zijn 46 mensen opgenomen in het ziekenhuis, tien meer dan in de week ervoor. Verder registreerde de gezondheidsdienst drie nieuwe sterfgevallen in de regio. Een week eerder werden geen nieuwe overlijdens gemeld.

advertentie advertentie