Gepubliceerd op 03 September 2019 om 12.16 uur

Gift van 137.000 euro voor bouw van Amandihuis

NIEUWE WETERING - Het Amandihuis heeft een gift van 137.000 euro ontvangen voor de bouw van de hospice in Nieuwe Wetering. De gift komt van de Parochiële Caritas Instellingen (PCI-en) en de gemeente Kaag en Braassem.

De gift werd afgelopen maandag gedaan, toen Stichting Amandi Hospice de hypotheekakte ondertekende voor een lening bij de PCI-en. 'De PCI-en beheren een vermogen dat in de loop der jaren is opgebouwd uit giften en nalatenschappen', meldt de stichting. 'Wanneer inwoners geen beroep meer kunnen doen op bestaande sociale voorzieningen, kunnen zij een beroep doen op de PCI. Behalve aan individuen schenkt de PCI ook aan werkgroepen of mensen die een maatschappelijk doel nastreven zoals het Amandihuis.'

Eerder dit jaar ondertekenden wethouder Petra van der Wereld (SvKB) en Stichting Amandi Hospice een overeenkomst. Daarmee werd het startsein gegeven voor de bouw van het Amandihuis. Het gebouw moet komen op het terrein van de oude basisschool aan de Noordveenweg. De bouwwwerkzaamheden starten eind september, naar verwachting wordt het Amandihuis medio 2020 geopend.

Lees ook: Startsein gegeven voor bouw van Amandihuis in Nieuwe Wetering

advertentie
 
advertentie