‘Groene liefde’ thema van jaarlijkse Kom in de Kas

Kom in de Kas Foto: Kom in de Kas

NIEUWE WETERING – Altijd al willen weten hoe het werk op een kwekerij eruit ziet? Tijdens het Kom in de Kas festival kun je een kijkje nemen bij zes verschillende tuinbouwbedrijven in Nieuwe Wetering.

Dit landelijke evenement is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector. Door het hele land openen deelnemende bedrijven hun kas-en schuurdeuren. In Nieuwe Wetering zijn Akerboom Freesia, Bosdijk, Ruitenfleur, Hoogenboom Alstroemeria, Hans van der Meer Astilbe en Elsgeest Potplanten de deelnemende bedrijven.

Groene Liefde

Het thema van dit jaar is, net als vorig jaar, Groene Liefde. De organisatie benadrukt dat bloemen en planten emoties overbrengen en daarmee kunnen bijdragen aan het welzijn en het geluk van mensen. Om dit kracht bij te zetten zijn lokale kunstenaars aan de slag gegaan om een kunstwerk te maken dat aansluit bij dit thema. In totaal zijn er 50 werken gemaakt. Tijdens Kom in de Kas zijn deze te bezichtigen in de kassen van Ruitenfleur.

Het evenement is voor veel bedrijven ook een kans om te laten zien wat voor innovatieve ontwikkelingen de sector heeft doorgemaakt. Zo is telen met duurzaam mestgebruik of met LED verlichting een hot-topic. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Zo is er een knuffelhoek met dieren, een speurtocht en een schminkhoek.

Kom in de Kas is op zaterdag 6 april van 10.00 tot 17.00 uur.

Lees ook: Eindelijk een oplossing voor parkeren in Buitenkaag

advertentie advertentie