Groep 7 en 8 IKC Het Woud doen mee aan Tuinbouw Battle

RIJNSATERWOUDE – IKC Het Woud doet mee aan de Tuinbouw Battle van Greenport Aalsmeer. Met speciale verlichting, een tijdschakelaar, instructie en hulp van vrijwilligers gaan de leerlingen met de Tuinbouw Battle tulpen kweken. De teeltkarren en bollen zijn inmiddels afgeleverd. De jonge tulpenkwekers uit groep 7 en 8 kunnen aan de slag.

De Tuinbouw Battle is een uitdagend en inspirerend techniekproject met een focus op de tuinbouw. Greenport Aalsmeer streeft er met de battle naar de jeugd meer kennis bij te brengen over de bloembollensector, interesse te wekken voor een opleiding en carrière in de agrarische sector en het imago van de sector een boost te geven.

Mobiele teelinstallatie

De scholen die meedoen aan de Tuinbouw Battle ontvangen een mobiele teeltinstallatie. Een kar op wielen waarop de leerlingen tulpenbollen planten. Gedurende een paar weken verzorgen ze het plantgoed tot het moment waarop de bloemen geplukt kunnen worden. Daar maken ze bosjes van die ze verkopen. Het verdiende geld gebruiken ze om bijvoorbeeld een aankoop te doen voor de klas, zoals een spel of iets om mee buiten te spelen.

De leerlingen mogen zelf bedenken hoe ze hun tulpenoogst tegen een zo hoog mogelijke prijs kunnen verkopen: via een veiling, een evenement, verkopen van deur-tot-deur. Alles is mogelijk. De school met de origineelste inzending, de hoogste opbrengst of het leukste doel wint de battle.

Lesprogramma

Naast de teeltinstallatie wordt een lesprogramma aangeboden. De klas kan er ook voor kiezen een bezoek te brengen bij een kweker in de buurt. Het is ook mogelijk om iemand uit de sector op school uit te nodigen voor een gastles.

advertentie advertentie