Grote cheque voor nieuwe speelplek Veense toneelvereniging St. Theodulfus

Tech Campus de School Foto: Tech Campus de School

ROELOFARENDSVEEN - Toneelvereniging St. Theodulfus kan nieuwe toneelgordijnen aanschaffen. De vereniging die even zonder vaste speelplek was, ontvangt een bedrag van 12.500 euro van Fonds Alphen en omstreken. Een mooi moment voor de vereniging die bezig is met het creëren van een eigen speelplek in de toneelzaal van Tech Campus de School.

De toneelvereniging, die in 2018 ineens zonder vaste speelplek kwam te zitten toen de Bona de deuren sloot, is hard bezig in Tech Campus De School. Nadat Barry Verdel het traject rondom het overnemen en de inrichting van het oude schoolgebouw startte, zocht hij ook maatschappelijke lokale partners. De toneelvereniging wilde graag meedoen in de opbouw van de toneelzaal. 'Voor ons een mooie ontwikkeling, weer terug naar de theaterzaal waar we in de jaren voorafgaand aan de sluiting met veel plezier gespeeld en gerepeteerd hebben', aldus de vereniging op haar website.

St Theodolfus bestaat dit jaar honderd jaar en viert dat met de bijzondere voorstelling "Alice in Bollenland", waarin zowel de jeugd- als volwassenenleden rollen vervullen. De eerste voorstellingen zijn te zien in juni. In "Alice in Bollenland" verdwaalt de jonge Alice in Bollenland. In het toneelstuk zit veel lokale herkenning, maar ook wijze lessen en grappige momenten.

advertentie advertentie