Grote zoekactie in Oud Ade vanwege vermiste man

Politieauto Foto: John van der Tol

OUD ADE - In Oud Ade, en in Leiderdorp, is vrijdag een grote zoekactie bezig naar een vermiste man (38) uit Leiderdorp. De man wordt sinds zondagavond vermist.

Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) van de politie doorzoekt vrijdag de vijver aan de Prunusdreef in Leiderdorp. Daarbij wordt een onderwatercamera ingezet. Afgelopen dinsdag werd er door de brandweer ook al in deze vijver gezocht.

De man zou in een wooncomplex naast de vijver wonen. Zijn woning is door de politie enige tijd verzegeld. 'Dat is gebruikelijk bij een vermissing', zegt een woordvoerder van de politie. De woning wordt vrijdag opnieuw door de recherche onderzocht.

Ghobybos

Ook in de bredere omgeving van de Prunusdreef wordt gezocht. Zo doorzoekt de LTOZ ook de Hofvijver aan de nabijgelegen Buitenhoflaan, en is een groep vrijwilligers van het Veteranen Search Team in het Ghoybos in Oud Ade om daar te zoeken.

Aart werd zondagavond rond 20.30 uur voor het laatst gezien bij het Esso benzinestation in de buurt van het Alrijne Ziekenhuis. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor.

Lees ook: Per dag komen 10 vermissingen binnen bij politie: 'We sluiten een dossier nooit'

advertentie advertentie