Handen uit de mouwen op Vaderdag: opruimactie zwerfafval in Braassem

RIJNSATERWOUDE - Op Vaderdag, zondag 19 juni, gaan tientallen mensen aan de slag om zwerfvuil uit de Braassem te vissen. De schoonmaakdag wordt georganiseerd door Verschuur Watersport uit Rijnsaterwoude, in samenwerking met Suziki Marine en de gemeente Kaag en Braassem.

'Langs de kant verwachten we meer zwerfafval aan te treffen, ook in de berm uiteraard', zegt Koen de Groot van Verschuur Watersport in het radioprogramma KB Actueel. 'Het is wel belangrijk dat de vaders een boot hebben. We hebben hier ook een aantal boten, maar die zijn eigenlijk allemaal bezet. Iedereen met een boot is die dag zeker welkom om een steentje bij te dragen.'

Als onderdeel van het Suzuki Clean Ocean Project en na het succes van het schoonmaken van de Loosdrechtse Plassen afgelopen jaar, is er dit jaar weer een schoonmaakdag georganiseerd. Met de hoop het succes van de vorige editie te overtreffen.

Beluister hieronder het volledige gesprek met Koen de Groot van Verschuur Watersport over de Vaderdag Clean Braassemdag. KB Actueel is iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren op radio bij Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie