Heren van Sloepweesje uit Hoogmade kampioen eerste klasse sloeproeien

HOOGMADE - Afgelopen weekend was de laatste wedstrijd van het sloeproeiseizoen 2023, ofwel de MPM (Muiden Pampus Muiden). Er moest zaterdag twee keer om Pampus geroeid worden en alsof het nog niet genoeg was, werd op zondag Pampus opnieuw gerond. Voor de heren van Sloepweesje uit Hoogmade was de zaterdag erg belangrijk. De uitslag van deze twee wedstrijden telde nog mee voor de competitie waarin Sloepweesje nog streed om het kampioenschap.

Na de eerste omloop werd de spanning nog groter. De Vrouwe Gertuida uit Joure had een minimale voorsprong van 0,1 watt op de heren van Sloepweesje. De tweede omloop ging dus de beslissing brengen. Zoals een kampioensrace hoort te zijn werd deze onder erbarmelijke omstandigheden geroeid: wind, golfslag en kou daagden de mannen nog eens extra uit. Eenmaal aangesterkt en opgewarmd bleek de hellerace voldoende: de heren van het Sloepweesje hadden zo hard geroeid dat ze gekroond werden tot kampioen van de eerste klasse roeien.

Prijzenregen

De MPM heeft naast het landelijk kampioenschap ook de eigen MPM Cup. De race op de zondag zou daarin uitsluitsel geven - en de prijzenregen ging hier nog even door! Hier heeft de vereniging uit Hoogmade ook heel goed in gepresteerd. De dames Sloepweesje zijn na de drie omlopen tweede geworden in de Hoofdklasse. De dames Easedale haalden een derde plaats in de eerste klasse. De prijzenregen werd afgesloten met een wildcard voor de oversteek Harlingen-Terschelling voor de heren Easedale. 

advertentie advertentie