Herma Bamberger (74) uit Nieuwe Wetering brengt debuutroman Elizabeth uit

NIEUWE WETERING - Na het schrijven van columns voor verenigingsbladen besloot Herma Bamberger (74) het over een andere boeg te gooien. Na een cursus dichten en korte verhalen schrijven, is nu haar debuutroman Elizabeth verschenen.

Een kort verhaal dat Bamberger tijdens de cursus schreef, bleek het begin van het boek te zijn. 'Mede door de lockdown, dat je veel meer tijd had ineens, had ik zoveel tijd dat ik me helemaal op het schrijven van het boek heb gestort', legt Bamberger uit in het radioprogramma KB Actueel. 'Het boek gaat over een jonge vrouw, Laura, die terugkijkt op de tijd dat ze achttien jaar was en haar oma verloor bij wie ze is opgegroeid.'

Op 2 oktober houdt de kersverse auteur een boekpresentatie voor familie en vrienden. 'Het blijft niet bij dit boek, want ik ben al met mijn tweede boek bezig', kondigt Bamberger aan.

Beluister hieronder het volledige interview met Herma Bamberger. KB Actueel is iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren op de radio bij Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie