Het Spant viert 50ste verjaardag met feestelijke middag vol sport en ontspanning

Het Spant Leimuiden Foto: Facebook De Spantbar

LEIMUIDEN - Sporthal Het Spant bestaat vijftig jaar. Om deze mijlpaal te vieren, is er zondag 5 maart een feestelijke middag die in het teken staat van sport en ontspanning voor jong en oud.

Het Spant heeft vanwege haar jubileumeditie met de verenigingen die gebruikmaken van het gebouw een uitgebreid programma opgezet. Met muziek, sport en spel. Er zijn workshops, demonstraties, sport- en speluitleg en de bezoekers kunnen hun creativiteit kwijt.

Sport en spel

Sporten kan met Tafeltennisvereniging Play Fair die van 12.00 tot 16.00 uur een tafeltennisfeest voor jong en oud organiseert. Judovereniging Rens Holleman geeft tussen 12.00 en 14.00 uur een judoworkshop voor volwassenen en voor jeugd. Darten kan van 12.00 tot 14.30 uur met een workshop en speluitleg. Met Volleybalvereniging Setumup zijn volleybalspellen te spelen. De Koersbalvereniging verzorgt de hele middag demonstraties waarbij de leden het spel uitleggen. Gymvereniging ODI bouwt een tumblingbaan op waar jong en oud zich van 14.00 tot 16.00 uur kan uitleven. Ook verzorgt ODI een demonstratie.

Muzikaal

Shantykoor De Marconisten verzorgt de workshop ' Shanties zingen - wat daar zo speciaal aan is' tussen 12.00 en 14.00 uur. Ook Drumfanfare Mavileo biedt workshops aan tussen 12.00 en 16.00 uur. Er zijn workshops trommelen en blazers. Ook Mavileo Twirl is de hele middag in de hal te vinden. Verder kunnen bezoekers aanschuiven bij het haken en breien; zij krijgen uitleg in een ontspannen sfeer. En tot slot zijn van 12.00 tot 16.00 uur gezelschapsspellen te spelen. 

Ontspanning voor jong en oud in een feestelijke sfeer. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen en om mee te doen.

Sporthal Het Spant beschikt over een sportzaal voor sporten als zaalvoetbal, hockey, volleybal, basketbal, badminton en gymnastiek. Ook wordt de zaal gebruikt voor feesten, beurzen, dierenshows en concerten. Een hapje en een drankje is mogelijk in De Spantbar die ook verhuurd wordt voor (besloten) feesten. Er zijn evenementen als kennisquizzen en het samen kijken naar sportwedstrijden. En er hangen drie dartborden. De afgelopen jaren is veel tijd besteed aan het opknappen van de hal; van keuken tot kleedkamers en van sportzaal tot het omliggende groen. De sporthal kan dus nog jaren mee.
advertentie advertentie