Hockeyclub Alkemade gaat samen met voetbalvereniging EMM ‘21

RIJPWETERING/ROELOFARENDSVEEN - De fusie van DOSR en WVC ligt nog maar net achter ons, maar een nieuwe samenwerking staat al in het verschiet. Bij de jaarlijkse algemene ledenvergaderingen spraken voetbalclub EMM '21 en Hockeyclub Alkemade hun intentie uit om samen één club te gaan vormen.

De hockeyclub, gevestigd in Rijpwetering, ziet al enkele jaren een afname van leden en een gebrekkige aanwas vanuit de direct omliggende dorpen Oud Ade en Rijpwetering. ‘Drie jaar geleden hebben wij bij de gemeente aangegeven dat de club in gevaar was. Fuseren met een andere hockeyclub zit er niet in omdat wij in de gemeente de enige hockeyclub zijn', zegt Patricia Hoffmans namens de hockeyclub.

'De gemeente adviseerde ons om eens bij de voetbalclubs DOSR en WVC aan te kloppen. Rondom het Sportpad is er van alles gaande. Daar passen wij wel tussen en dan maakt het niet uit of je voetbalt of hockeyt.’ De inmiddels gefuseerde voetbalclubs staan een kunstgrasveld af aan de hockeyclub zodat de twee disciplines elkaar niet in de weg zullen zitten.

Tenues

Voor de hockeyclub betekent dit dat ze hun terrein in Rijpwetering zullen inwisselen voor het Sportpad in Roelofarendsveen. ‘Op die manier is het bereik groter van de club en kunnen we hopelijk meer leden aantrekken', vertelt Hoffmans. De hoop is dat het ledenaantal vanuit onder meer Leimuiden zal toenemen. Overigens zullen de meeste leden van de club minder ver hoeven te reizen, de meesten komen al uit Roelofarendsveen.

Al met al zal het nog wel even gaan duren voordat beide verenigingen zijn samengevoegd. Waar EMM inmiddels speelt met geheel nieuwe tenues, is de hockeyclub nog zeer gehecht aan hun zwart-witte tenue. Hoffmans verzekert dat het nog wel even zal duren voordat de clubs dezelfde tenues dragen.

advertentie advertentie