Hoogbouw van voormalige St. Ignatiusschool gaat in de verkoop

ROELOFARENDSVEEN - De hoogbouw van de voormalige St. Ignatiusschool aan het Noordeinde in Roelofarendsveen gaat in de verkoop. Vanaf vrijdag kunnen inwoners, organisaties en bedrijven zich als geïnteresseerden melden bij de gemeente Kaag en Braassem. 'Wij roepen hen op een voorstel voor aankoop te doen waarin zij een bieding doen en een plan van aanpak opnemen.'

In dat voorstel ziet de gemeente graag een bieding en een plan van aanpak terug. 'In het plan van aanpak moet een omschrijving komen van de boogde invulling van de hoogbouw', meldt de gemeente. Het moet gaan om de functie die het gebouw krijgt, en of die aansluit bij de maatschappelijke ambities of opgaven van Kaag en Braassem.

Ook moet duidelijk worden hoe omgegaan wordt met het herkenbare uiterlijk van het pand en de geplande duurzaamheidsmaatregelen. Geïnteresseerden hebben tot 4 januari de tijd om hun ideeën in te sturen.

Liefde voor Harmonie

De laagbouw van de voormalige school wordt overgenomen door muziekvereniging Liefde voor Harmonie. Hierdoor worden de laag- en hoogbouw van elkaar gesplitst. 'Ik ben blij met de voortgang en dat wij de laagbouw straks daadwerkelijk aan Liefde voor Harmonie kunnen overdragen, zodat zij dan echt een eigen muziekgebouw hebben.', zegt wethouder Petra van der Wereld (SvKB).

advertentie advertentie