Hoogmade zoekt geschikte plek voor tiny forest in het dorp

Foto: IVN Natuureducatie

HOOGMADE - De dorpsraad van Hoogmade is op zoek naar een geschikte locatie voor de aanleg van een tiny forest. Inwoners van het dorp worden gevraagd om met suggesties te komen. De locatie moet binnen de dorpskern liggen, in de buurt van de school.

Het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) heeft een subsidie beschikbaar gesteld voor het realiseren van drie tiny forests in de gemeente Kaag en Braassem. Volgens de Hoogmadese dorpsraad zijn er al twee locaties ingetekend. 'Er wordt nog gezocht naar een derde plek. Wij als dorpsraad hebben ons dorp, op voorhand, aangemeld als de plaats waar mogelijk het laatste tiny forest zou kunnen komen', schrijft de dorpsraad.

'Wij willen graag, samen met de dorpsbewoners van Hoogmade een plek zoeken waar dit minibos zou kunnen komen.' Inwoners kunnen suggesties voor een geschikte locatie doorgeven via de website van de dorpsraad.

Een tiny forest is een dichtbegroeid inheems minibos ter grootte van een tennisbaan. Het bevordert de biodiversiteit en wordt gebruikt voor educatieve doeleinden. Daarnaast vergroot het de waterbergingscapaciteit van de omgeving, verbetert het de luchtkwaliteit en gaat het hittestress tegen.

Lees ook: Drie tiny forests in Kaag en Braassem: ‘Hoe groener de wereld kan worden, hoe beter’

advertentie advertentie