Huishoudens met laag inkomen kunnen energietoeslag aanvragen bij gemeente

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Huishoudens met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm kunnen een eenmalige energietoeslag aanvragen. Het gaat om een vergoeding van 800 euro, waarmee deze huishoudens de fors gestegen energierekening kunnen betalen.

Inwoners waarvan bekend is dat zij een uitkering, bijzondere bijstand, individuele inkomenstoeslag en een AIO-aanvulling op het AOW-pensioen ontvangen, ontvangen de toeslag automatisch.

Wel toekenning, nog geen betaling

Huishoudens die in 2022 kwijtschelding hebben ontvangen van gemeentelijke heffingen ontvangen wel een toekenningsbrief, maar nog geen betaling. De gemeente beschikt niet over hun bankrekeningnummer.

Niet bekend bij de gemeente, maar wel een gezamenlijk inkomen dat niet hoger is dan 120 procent van de bijstandsnorm, of wel bekend, maar de toeslag niet automatisch ontvangen, aanvragen kan tot en met 31 december 2022. Kijk voor de voorwaarden op de website van gemeente Kaag en Braassem.

Gemeente Alphen aan den Rijn voert de eenmalige energietoeslag uit voor Kaag en Braassem. Voor meer informatie, kijk op de website van gemeente Alphen aan den Rijn.

advertentie advertentie