Gepubliceerd op 13 December 2019 om 15.54 uur

IJsclub Nut & Vermaak viert 115-jarig jubileum

LEIMUIDEN - Zaterdag viert IJsclub Nut & Vermaak het 115-jarig jubileum. In het clubgebouw wordt dat gevierd met een hapje en een drankje, en een pubquiz.

'Ook al nemen de momenten dat er natuurijs ligt af, gaat er in de winter nog altijd een bus met bijna vijftig kinderen naar de ijshal in Leiden om daar te leren schaatsen', meldt de ijsclub in een bericht. Daarnaast wordt er door leden geschaatst op de ijsbaan in Haarlem, worden er marathons verreden en in de weekenden schaatst een groep wedstrijdschaatsers.

'Meer natuurijs wil iedereen. Maar, na 115 jaar, staat er zelfs zonder natuurijs een sterke en herkenbare club op het ijs en daarbuiten.' Het jubileum wordt zaterdagavond vanaf 20.00 uur gevierd, om 20.30 uur start de pubquiz.

14 december 1904

Op 14 december 1904 is IJsclub Nut en Vermaak opgericht. Na een fusie met IJsclub Leimuiden in 1943, ging de fusieclub verder onder de naam Nut & Vermaak. Op 9 januari 1967 kwam de ijsclub in bezit van een eigen natuurijsbaan. 

Een aantal grote schaatstalenten zijn begonnen bij de IJsclub in Leimuiden. Waaronder olympisch kampioenen Bob de Jong en Esmee Visser.

advertentie
.
advertentie