In- en uitchecken met bankpas of creditcard in bussen van Arriva

Bussen van Arriva Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Betalen in bussen van Arriva kan sinds woensdag op meer manieren dan de gebruikelijke OV-chipkaart. Reizigers kunnen naast die OV-chipkaart nu ook in- en uitchecken met een betaalpas of creditcard. Dat kan ook met een smartphone of wearable, zoals een smartwatch, die gekoppeld is aan een bankpas of creditcard.

Arriva meldt dat contactloze betaalpassen gebruikt kunnen worden van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Rabobank, RegioBank en SNS. Ook contactloze creditcards van Mastercard of Visa (uitgegeven door ICS) kunnen gebruikt worden. 'De kosten van gemaakte reizen op een dag worden bij elkaar opgeteld en de volgende dag als één totaalbedrag afgeschreven', aldus Arriva. 'In een later stadium wordt het ook mogelijk om een abonnement of kortingsproduct te koppelen aan een betaalpas of creditcard.'

In- en uitchecken met betaalpas of creditcard is onderdeel van het landelijke innovatieprogramma OVpay. De nieuwe betaalvormen worden gefaseerd ingevoerd in de periode van 2021 tot en met 2024. Sinds woensdag is het mogelijk om bij bussen van Arriva in de provincie Zuid-Holland op deze nieuwe manieren te betalen.

advertentie advertentie