Inbraak bestelbus Roelofarendsveen: dieven dumpen gestolen waar

Foto: John van der Tol
locatie diefstal Foto: Facebook Politie Kaag en Braassen

ROELOFARENDSVEEN – Aan de Meiraap in Roelofarendsveen is in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 september ingebroken in een bestelbus.

De politie vermoedt dat de inbraak verband houdt met een verdachte situatie diezelfde nacht aan de andere kant van de Braassemdreef. Rond 1.00 uur parkeerde op de Smaragd een auto waar vier personen uitstapten die vervolgens door de wijk zijn gaan struinen. De auto stond geparkeerd op het parkeerhofje tussen de Smaragd en de Toermalijn.

Van diverse buurtbewoners heeft de politie camerabeelden ontvangen. Zij roept mensen op die informatie of beelden van de nacht hebben, waarop deze personen te zien zijn, te delen.

Blije eigenaar

De eigenaar van de bestelbus laat weten: ‘In een half uur tijd dus naar de bestelbus gelopen voor een inspectie. Op beeld inspecteren ze met een zaklamp de cockpit. Om 2.51 uur lopen ze wederom naar de werkbus en halen waarschijnlijk voor een flink bedrag aan gereedschap weg. Om 2.56 uur verschijnt een politieauto. Helaas is dat gajes niet gepakt, maar door de politie die arriveerde, zijn ze zo geschrokken dat ze al het gereedschap gedumpt hebben. Het is dus allemaal weer terecht. Door de aanwezigheid van de agenten heb ik mijn spullen nog. Petje af.’

advertentie advertentie