Informatieavond over nieuw zwemstrand in Kaag en Braassem

zwemstrand Foto: Facebook Zwemstrand-KaagenBraassem

KAAG EN BRAASSEM/ROELOFARENDSVEEN – Sinds enige tijd zijn er plannen om een zwemstrand te realiseren in de gemeente Kaag en Braassem. Een werkgroep stelde een enquête op waar inwoners konden kiezen uit twee voorkeurslocaties. Dinsdag 27 september is er een informatieavond bij Watersportvereniging Braassemermeer.

In totaal werden 412 stemmen op de voorkeurslocaties uitgebracht. De bestaande locatie met zwemsteiger aan de Galgekade ten noorden van de watersportvereniging/jachthaven kreeg 48 procent van de stemmen. De tweede, een locatie ten westen van de Watersportverenging op de overgang van Galgekade naar Noordkade, kreeg 41 procent. Ook werd de Wijde AA, bij de molen zonder wieken elf keer genoemd. En de Westmeerlaan negen keer.

De inwoners lieten verder een aantal opmerkingen achter die te maken hebben met onder andere afvalbakken, speeltoestellen, veilig voor kinderen, mogelijkheden om te tafeltennissen, surfen of een balsport te spelen met ballijnen, autoloze locatie en dat er een hondenstukje kwam.

Mogelijke inrichting

Na de enquête van dit voorjaar zijn twee voorkeurslocaties met de meeste stemmen verder onderzocht op (on)mogelijkheden. De werkgroep sprak diverse partijen en op basis van de wensenlijst uit de enquête en kadernotitie keken zij naar een mogelijke inrichting. ‘Tijdens deze besprekingen is een voorlopig beeld ontstaan, ter ondersteuning hiervan heeft landschapsarchitect IMOSS een ontwerpschets voor beide locaties gemaakt’, laat de werkgroep op Facebook weten. ‘Zodat het voor iedereen duidelijker wordt hoe een zwemstrand er uit zou kunnen zien.’

Afgelopen periode heeft de werkgroep de grondeigenaren/gebruikers als direct betrokkenen op de hoogte gebracht. ‘De volgende stap is dat wij graag met alle inwoners in gesprek gaan. Daarom deze uitnodiging voor dinsdag 27 september.’

De informatieavond is in de kantine van Watersportvereniging Braassemermeer aan de Noorderhem 2 in Roelofarendsveen.

Programma

19.45 - 20.00 Inloop

20.00 - 20.05 Welkomstwoord - Wethouder

20.00 - 20.15 Toelichting achtergrond en programma - Werkgroep leden

20.15 - 20.45 Toelichting voorlopige ontwerpen - Stedenbouwkundige

20.45 - 21.30 Interactief deel - Alle aanwezigen

22.00 Afsluiting

advertentie advertentie