Informatieavonden over project A4 Burgerveen-N14

Ringvaartaquaduct Foto: Google Street View

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert twee informatiebijeenkomsten over het project A4 Burgerveen-N14. Tijdens de twee avonden wordt het voorkeursalternatief toegelicht en onderbouwd.

Het ministerie onderzocht hoe de doorstroming van het verkeer tussen knooppunt Burgerveen en de aansluiting met de N14 bij Den Haag verbeterd kan worden. Bij de voorkeursvariant wordt er een extra rijstrook op de hoofdrijbaan van de A4 aangelegd, in beide richtingen. Daarnaast moet de uitwisseling van de A4 met de parallelstructuur, ter hoogte van de N11, aangepast worden.

Ook wordt er een nieuw Ringvaartaquaduct aangelegd, op de plaats van het oude aquaduct. 'Het oude Ringvaartaquaduct is niet breed genoeg voor het toevoegen van een extra rijstrook', meldde Rijkswaterstaat in september. Ook de doorrijhoogte is te krap en zorgt een middenpijler op de snelweg voor onduidelijkheid. 'Daarom wordt het oude Ringvaartaquaduct in de richting van Amsterdam naar Den Haag vervangen door een nieuw en breder Ringvaartaquaduct.'

10 en 11 februari

De informatieavonden zijn op 10 februari tussen 19.00 en 21.00 uur in restaurant Tussen Kaag en Braassem in Nieuwe Wetering, en op 11 februari tussen 19.00 en 21.00 uur in Van der Valk Hotel de Gouwen Leeuw in Voorschoten.

Lees ook: Veenders blij met keuze voor aquaduct: ‘We kunnen door met onze plannen’

advertentie advertentie