Inschrijving van de Poldertocht geopend: dit jaar ‘Veense editie’

KAAG EN BRAASSEM - Aankomende september is het weer zo ver: de jaarlijkse Kaag en Braassem Poldertocht. De datum is nog ver weg, maar de inschrijving is vandaag geopend. De organisatie waarschuwt dat tijdig inschrijven belangrijk is om van een stempelkaart verzekerd te zijn.

De poldertocht kenmerkt zich door een jaarlijks wisselende startlocatie. De tocht is echt alleen op 1 september te bewandelen, omdat de route ook door gebieden loopt die anders niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Dit jaar staat de ‘Veense editie’ op het programma. Zoals de naam ‘Poldertocht’ al doet vermoeden loopt de route dit jaar dus vooral door de Veense Polders. Dit jaar zijn er drie verschillende afstanden uitgezet: de zes, dertien en twintig kilometer. Op de route zijn verschillende stempelposten, vergezichten en mogelijkheden voor een rustpauze met een snack of een act.

Net als eerdere edities gaat een groot deel van de opbrengst naar het Liliane Fonds. De horecaopbrengsten komen ten goede aan de deelnemende ijsclubs. De organisatie stelt vandaag de inschrijving open en waarschuwt dat tijdig inschrijven belangrijk is: er is plek voor slechts 3.500 wandelaars. Inschrijven is mogelijk via de website van de Poldertocht. 

Lees ook: Kaag en Braassem Poldertocht brengt 22.500 euro op voor Liliane Fonds

advertentie advertentie